Rongykocsma – Hangszerarzenál – Underground Szentély és Kreatív Zenei Alkotóműhely bemutatja az Orange-Schechter-ddrum-Alchemy-Diesel-Hayden börzét.

A rendezvény célja, hogy mindenki, aki érez magában késztetést, megismerkedhessen a hangszeripar csúcs- és elitkategóriás termékeivel! Mivel ez egy bemutató, minden kipróbálható, sőt RENDELÉS VAGY VÁSÁRLÁS ESETÉN 10% KEDVEZMÉNY IS JÁR! Kérdések feltevése a bemutatók alatt és utána is lehetséges, sőt, erősen javasolt!

A belépés INGYENES, cserébe regisztráció (join) szükséges a Facebook eseményen!

Menetrend: 2012. szeptember 20. Rongykocsma, Szeged, Kossuth L. sgt. 72.

  • 18:00: Dr. Sipos Zoltán megnyitója
  • 18:05: a színpadon Tóth “Don Levito” Levente, téma: gitárok, erősítők, előfokok, végfokok, stúdiótechnika, etc. Kérdések feltevése a kurzus alatt és után is lehetséges.
  • 19:00 – 19:15: szünet (kávé, frissítő és egy gyors cigaretta belefér.)
  • 19:15: a színpadon Kovács Norbert, téma: dobok, bőrök, cinek, stílusok, játéktechnikák. Kérdések feltevése a kurzus alatt és után is lehetséges.
  • 20:15 – 20:30: szünet, amelyben a bemutatott hangszerek kipróbálása lehetséges és a meghívott előadók további kérdésekre válaszolnak. Az este két különleges vendége is rendelkezésetekre fog állni. Külön köszönet nekik: Dr. Sipos Zoltán (Red Company) és Volent Zsolt (Nyers).
  • 20:30 – 21:30: színpadon a “Régi idők hiteles zenéje” – Red Company (Bad Company tribute) a doboknál Dr. Sipos Zoltán.
  • 21:45 – 23:00: nyílt fórum, kiállított cuccok kipróbálása és közös jam.
  • 23:00: zárás és búcsúzás.

Akik tavaly, július 12-én megtisztelték a jelenlétükkel a Hangszerarzenál első szegedi bemutatóját, azok alapvetően más nézőpontból alkothatták újra a “profi hangszer” és “profi erősítő” fogalmát. Nem csak a technikai bemutató volt végtelenül kifinomult, hanem az azt követő szakmai fórum is és bebizonyosodott, hogy Szegeden van egy szűk réteg, akinek nem az ár számít, hanem a kompromisszumok nélküli minőség. Amikor a Szentélyben megszerveztük a bemutatót, csak sejtettük, hogy az átlagosnál nagyobb érdeklődésre számíthatunk és ez az este folyamán nem egyszer bizonyítást nyert. A Rongykocsma jóvoltából most sokkal nagyobb helyszínen, egy nagyobb hangszerbemutató keretén belül fogjuk bemutatni nektek a felső-kategóriás hangszereket és csillapítjuk azoknak a zenészeknek az éhségét, akik irtóznak a középszerűségtől.

A bemutatót tartó zenészek mintegy negyven-ötvenperces előadás keretében ismertetik a kiállított hangszerek tulajdonságait. Kérdésekre is válaszolnak és az egyes bemutatók után a hangszerek természetesen kipróbálhatók. Ugyanúgy mint tavaly, az előadásokat tizenöt perces technikai szünetek választják majd el egymástól, melyek alatt egyrészt átszereljük a színpadot a következő bemutatóra, másrészt felfrissíthetitek magatokat. Természetesen minden előadás interaktív és nem csak a hangszer bemutatásáról szól, hanem a különböző stílusokban való felhasználásáról is. Mindazok, akik tavaly ott voltak, tudják, mekkora ünnep lesz ez minden magát igényesnek valló zenész számára és idén már másodjára rendezünk egy olyan fórumot, amelyre eddig nem volt példa, hiszen testközelből lehet megtapasztalni és kipróbálni egy felső kategóriás hangszert, legyen az dobcucc, gitár vagy erősítő. A zenei világ minden évben rohamosan fejlődik, elég csak a frankfurti Musikmessé-re gondolni és nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy erről a fejlődésről nem veszünk tudomást.

Hangsúlyozom, a rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérlek titeket, ezt tartsátok tiszteletben. Fontos kiemelni azt, ami a Szentély rendezvényeinél már szinte magától értetődő. A fórum pontosan kezdődik!

Egy kis ízelítő a tavalyi rendezvényünkről:

 

Készüljetek. Idén, ha lementek a nagy nyári fesztiválok, pihenünk mindannyian pár napot és utána újra fejest ugrunk abba sejtelmesen izgalmas valamibe, amit csak így hívunk – ” a zene”. Június végétől kezdve konkrét információkat osztunk meg a honlapon és Facebook-on. Őszinte üdvözlettel

Jenő, Szentély.