Szervusztok!

Igaz, hogy a SZIN még előttünk van, de remélem lélekben mindenki felkészült arra, hogy jönnek vissza a dolgos hétköznapok és a fesztiválok már csak egy kellemes nyári emlékké fakulnak. Sokan emlékeznek két rendezvényünkre. Az egyik Volent Zsolt május 12.-i kurzusa volt, ami a résztvevőknek örök élmény marad, a másik pedig a Hangszerarzenál nyílt napja, ami csak tovább emelte a Zsolti által alapból magasra helyezett lécet. Ezek után jogos a kérdés, mely úgy a Szentély zenészei, mint a külsős barátaink, kollégáink részéről felmerül, vajon mi jöhet még?

Először is, Dömének és Huszta Lacinak köszönhetően a Volent-kurzus anyaga hamarosan elérhetővé válik a Szentély honlapján, így aki igazán elhivatott a zene iránt már most készülhet, mert olyan ismeretanyagba nyerhet betekintést, ami hosszú évekre tanulnivalót ad majd neki. A másik: sokan kérdik tőlem, ki az a korosabb úriember, aki mindkét eseményünket megtisztelte a jelenlétével és bölcs gondolataival. Ő a Mesterem, Dr. Sipos Zoltán. Az ő segítségével fogunk egy újabb csodálatos élménnyel gazdagodni ebben az évben, így engedjétek meg, hogy bejelentsem a Szentély következő közös rendezvényét, ami nem más, egész napos kirándulás Zoli idegenvezetésével és szakértő kommentárjával a ceglédi, mára már legendássá vált Kármán Sándor dobmúzeumba.

Szeretném ha tudnátok, ellentétben az előző két programmal, ahol Döme és én szerveztük le száz százalékban a gördülékeny lebonyolítást, itt most mindent Zolinak köszönhetünk, aki látja bennünk azt a hihetetlen erőt, ami a Szentélyt és az ott próbáló zenészeket igazi családdá kovácsolja. Ez az oka annak, hogy egy ilyen kirándulást megengedhetünk magunknak. Akit érdekelni fog ez a kirándulás – a dobosokat leszámítva, mert nekik a múzeumot látniuk kell – azok a múzeum honlapján betekinthetnek abba világba, amit élőben is látni fogunk. Ez a rendezvény egész napos lesz. Reggel indulunk autóval, találkozó a teremnél, majd pedig megnézzük a hangszereket és meghallgatjuk Zoli történeteit, mert a múzeumban kiállított dobok mindegyikéről (!) tud háttértörténetet. Ezt a programot egy magára valamit is adó dobos egész egyszerűen nem hagyhatja ki. A múzeumlátogatás után ebédelünk és indulunk haza. Az utazást a Szentély tartalékalapja állja, míg a kedvezményes, csoportos belépőt és az ebédet mindenki magának rendezi. Az időpontot szeptemberben határozzuk meg és onnantól kezdve napi szinten mennek fel mindenhová az ezzel kapcsolatos infók.